Βιογραφικό

Η Δώρα Νακούτη-Καραγιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη ως μέλος τετραμελούς οικογένειας. Φοίτησε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Δρυμού και αρίστευσε κατά τη διάρκεια και των έξι αυτών χρόνων.

 

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο οποίο πέρασε μετά από επιτυχή συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Αποφοίτησε με βαθμό «Λείαν Καλώς» μετά από έξι έτη.

 

Διατέλεσε αγροτική ιατρός σε κωμόπολη του νομού Κοζάνης, σε ένα περιφερειακό ιατρείο και κέντρο υγείας που κάλυπταν μεγάλο πληθυσμό για ενάμιση χρόνο. Στο διάστημα μέχρι την έναρξη της ειδικότητάς της εργάστηκε ως γιατρός σε μαθητικούς αγώνες ενώ συγχρόνως εργάστηκε και ως εκπαιδεύτρια στο μάθημα των Πρώτων Βοηθειών σε δημόσιο ΙΕΚ.

 

Το 2008 ξεκίνησε την ειδικότητα της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της στη Δ΄Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική, η οποία αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα Προμεταμοσχευτικό Κέντρο Ήπατος. Διαχειρίστηκε πληθώρα περιστατικών ηπατολογικών, αιματολογικών και ρευματολογικών αλλά και περιστατικά της γενικής παθολογίας. Συμμετείχε σε εργασίες της κλινικής της οι οποίες αποτέλεσαν εργασίες αναφοράς στον τομέα της ηπατολογίας, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώθηκαν σε ελληνικά και παγκόσμια συνέδρια. Επιπλέον συμμετείχε σε διεθνές πρωτόκολλο για την καθιέρωση νέου εισπνεόμενου φαρμάκου σε ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.

 

Μετά τη λήψη του τίτλου της ειδικότητας της Παθολογίας, συνέχισε με την εξειδίκευση της στον τομέα της Λοιμωξιολογίας στο Νοσοκομείο Λαϊκό, Αθήνα στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Παθολογικής Φυσιολογίας. Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης υπήρξε υπεύθυνη στην κλινική της στην αντιμετώπιση λοιμώξεων τόσο στον κοινό πληθυσμό όσο και σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς λόγω αιματολογικών, ρευματολογικών και ογκολογικών νοσημάτων. Επιπλέον αντιμετώπισε λοιμώξεις σε ειδικούς πληθυσμούς, ασθενείς με HIV, ασθενείς της Γυναικολογικής κλινικής καθώς και της Ωτορινιλαρρυγγικής κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου, ενώ συγχρόνως είχε αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο ως λοιμωξιολόγος στην Πανεπιστημιακή Κλινική του ΚΑΤ, στην αντιμετώπιση λοιμώξεων ορθοπεδικών ασθενών με τραύματα καθώς και μετά την τοποθέτηση προθέσεων και ξένων σωμάτων. Συνεργάστηκε επιστημονικά με γνωστούς Λοιμωξιολόγους της Ελλάδας.

 

Παρακολούθησε τις εργασίες του Αγγειολογικού Εργαστηρίου της Δ΄Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου εκπαιδεύτηκε στον απαιτούμενο χρόνο στην εκτέλεση υπερήχων των μεγάλων αγγείων, όπως καρωτίδες, αορτή καθώς και φλέβες και αρτηρίες κάτω άκρων.

 

Έκτοτε συνεχίζει την επιστημονική της κατάρτιση με την παρακολούθηση διαφόρων σεμιναρίων και συνεδρίων στους τομείς ενδιαφέροντός της. Αποτελεί μέλος ελληνικών και διεθνών ιατρικών οργανισμών.


Είναι κάτοχος Διακρατικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος ειδίκευσης στους αγγειακούς υπερήχους στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου της Γένοβας με βαθμό "Άριστα".

 

Από τον Αύγουστο του 2015 είναι παντρεμένη με τον ιατρό Απόστολο Καραγιάννη, Ενδοκρινολόγο - Διαβητολόγο, ιατρό ιδιαίτερα διακεκριμένο στον τομέα του. Διατηρεί ιατρείο στο κέντρο της Καρδίτσας, στον ίδιο χώρο με το σύζυγο της.


Ιατρικές εταιρείες στις οποίες είναι μέλος.

 

  • Μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, 2009 - 2011
  • Μέλος του European Association for the Study of the Liver (EASL), 2012
  • Μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, από το 2013
  • Μέλος της European Aids Clinical Society, από το 2015
  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, από το 2016
     

Ενημέρωση επισκεπτών

 

Πληροφοριακά έντυπα για ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα.

 

Αναιμία

anaimia.pdf (178.4KB)

 

Αρτηριακή Υπέρταση

artiriaki_ypertasi.pdf (289.3KB)

 

Βρουκέλλωση

vroukellosi.pdf (181.6KB)


Γρίπη

gripi.pdf (235.4KB)

 

Δυσλιπιδαιμία

dyslipidaimia.pdf (211.7KB)

 

Ελονοσία

elonosia.pdf (235.7KB)

 

Εμβόλια Ενηλίκων

emvolia_enilikon.pdf (281.2KB)

 

Εμβόλια και εγκυμοσύνη - Σχήμα οξύμωρο;

emvolia&egkymosyni.pdf (257.5KB)


Ηπατίτιδες

ipatitides.pdf (161.9KB)

 

Ιός του Δυτικού Νείλου

ios_dytikou_neilou.pdf (277.6KB)

 

Λοιμώξεις Αναπνευστικού

loimoxeis_anapneystikou.pdf (181.4KB)

 

Προστασία του ταξιδιώτη

prostasia_taxidioti.pdf (251.1KB)